Fashion Glam Olomouc

BIO SLAVNOSTI Street food pod Sněžníkem. Tradiční akce již v sobotu

Street food pod Sněžníkem. Tradiční akce již v sobotu

foto: Probio

12. 07. 2024 - 09:41

Staré Město pod Sněžníkem – Tradiční akce pro všechny, kteří mají rádi dobré jídlo a pití podávané v přírodě, se chystá tuto sobotu ve Starém Městě pod Sněžníkem. V areálu firmy Probio můžete ochutnat spoustu zajímavých pokrmů a nápojů, jejichž základem jsou bio suroviny. Street food festival má letos téma Jak to chodí u nás doma.

Na akci se představí jídla z české kuchyně, ale také italské, řecké nebo indické. Bude se vařit, kvasit a péct. V nabídce je například indické cizrnové kari s chlebem naan, boloňské špagety s neloupanou červenou čočkou. Kuchaři z vyhlášené pražské Esky připraví kvašenou červenou pšenici a přivezou svůj pověstný chleba 33 a 66. K ochutnání bude i výborné jednozrnkové rizoto,“ slibují organizátoři.

Pro milovníky masa budou připraveny ochutnávkové burgery, jehněčí i vepřové na grilu. K dispozici budou hned i recepty a návštěvníci si mohou suroviny za snížené ceny rovnou nakoupit. Podle receptu Hanky Zemanové z knihy Rytmus roku bude k ochutnání její vyhlášený kontrabáš. Návštěvníci ocení i koláčky kvašené padesát hodin nebo křupavé bezlepkové bagetky z čiroku.

Pro dětské návštěvníky je připraveno spoustu zábavy v dětském koutku. V rámci hudebního programu v závěru streetfood festivalu se můžete těšit na Hollan a Carban (countrycká masáž), folk-rockový koncert Ondřeje Fencla a Hromosvodu či skvělého rockového houslistu Jana Hrubého s přáteli. Hudební program uzavřou AG4 group ze Šumperka.

 

Další články