Zde může být vaše reklama.

První zápas série Sigma vstoupila do finále prohrou

Sigma vstoupila do finále prohrou

foto: Petr Pelíšek

06. 05. 2022 - 19:08

Úvodní zápas finále střední skupiny FORTUNA:LIGY hráli dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc proti Mladé Boleslavi. Hanáci po prvním poločase prohrávali o gól, stejně dopadl i celý zápas. A především proto, že pět minut před koncem neproměnil útočník Antonín Růsek pokutový kop.

Ani pro první finále nedošlo na nějaké větší vyprázdnění olomoucké marodky. Sigma na tom byla stejně jako minulý víkend, čili mimo hru byla kompletní jedenáctka hráčů. Před utkání se na Andrově stadionu loučilo se záložníky Tomášem Zahradníčkem a Pablem Gonzálezem, kterým končí s koncem června smlouvy a dál už v klubu působit nebudou.

V prvním poločase byla o něco aktivnější Sigma, ale ani ona, ani její soupeř, si dlouho nevytvářeli nějakou vyloženou šanci. Finální fáze poněkud drhla oběma týmům, hrálo se hodně dlouho bez střely na bránu. Přesto v prvním poločase gól padl. A bylo to do olomoucké brány. Kapitán Roman Hubník se vydal vpřed do ofenzivní akce. Byl faulován, zranil se, ale nic se nepískalo. A zrovna ve chvíli, kdy Hanákům Hubník scházel, se povedlo hostům dostat do vedení. Bylo to ve druhé minutě nastaveného času.

Po přestávce si Sigma vybrala další docela smolný okamžik. Deset minut po pauze se dostal odražený míč k Hlavatému, jehož střela tečovaná Vepřkem zapadla k pravé tyčce. Tedy přesně na opačnou stranu, na kterou byl připravený zakročit brankář Stejskal. Vzápětí mohlo být pro Olomoucké ještě hůř, naštěstí pro ně ale Ladra v tutové pozici minul zařízení. V poslední půlhodině hry se pak Sigma tlačila za zvratem v utkání. V 62. minutě měl brankář Šeda plné rukavice práce po střele Růska, míč stačil odvrátit v poslední chvíli před dobíhajícím Šípem. Dvacet minut před koncem šla Sigma na kontakt. Po přihrávce Zmrzlého se prosadil Zifčák. Domácí se dál tlačili do ofenzivy. Ale boleslavská obrana pracovala dobře. Až pět minut před koncem zaváhala. Langra sundal v šestnáctce Šimek. A sudí Krejsa odpískal pokutový kop. Jenže ten Růsek nedal. Takže Boleslav těsný náskok pro odvetu uhájila.

„Zasloužené vítězství Boleslavi v kontextu toho, že jsme nebyli schopni dát druhou branku. Výsledek jedna dva je pořád hratelný, abychom se o vítězství pokusili a zvládli to. Na druhou stranu jsem nebyl spokojený, hlavně v prvním poločase nám chyběla kvalita, byli jsme málo nebezpeční. Tam to bylo špatné. Nakonec jsme inkasovali po, z našeho pohledu, docela smolných situacích. Ale to se prostě stane. Myslel jsem si, že to v závěru vystupňujeme, to se povedlo, ale druhou branku jsme nepřidali. Děkujeme divákům za podporu nejen dnes, ale i za celou sezonu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 70. Zifčák - 45+2 Pech, 55. Hlavatý. Rozhodčí: Krejsa – Podaný, Matoušek. ŽK: Daněk – Douděra, Smrž. Diváci: 2750.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Jemelka, Hubník (46. Poulolo), Vepřek (62. Langer) – Breite – Hadaš (55. Zifčák), Sedlák (83. Slaměna), Daněk (55. Šíp), Zmrzlý – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Ml. Boleslav: Šeda – Šimek, Karafiát, Suchý – Douděra (74. Skalák), Hlavatý (63. Mašek), Matějovský, Smrž, Pech (80. Sladký) – Ladra (74. Škoda), Ewerton. Trenér Pavel Hoftych.

Další články