Zde může být vaše reklama.

Vezou jeden bod Fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali v Boleslavi

Fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali v Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

01. 10. 2022 - 17:54

Desátým kolem se po reprezentační přestávce znovu rozjela fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc hrál v Mladé Boleslavi. A nějaký ten bodový zisk se uhrát povedlo. Vyrovnaný duel skončil nerozhodným výsledkem.

Začátek zápasu se Sigmě zachytit nepovedlo. Už ve 4. minutě totiž prohrávala. A chvíli poté mohlo být ještě hůř, naštěstí pro hosty se domácí další šanci proměnit nepovedlo. Hanáci pak poněkud vypadli z role. Nedařilo se jim ohrozit boleslavskou bránu. A ve 22. minutě mohli být rádi, že se domácí nepovedlo dohrát do gólu další útočnou akci. Čtyři minut před přestávkou už ano, naštěstí branka Ladry nebyla pro ofsajd uznána.

Po přestávce trenér Jílek dvakrát vystřídal. Což trošku pomohlo. V 56. minutě měl srovnání na kopačce Chytil, ale domácího brankáře se mu překonat nepovedlo. Sigma se potom snažila srovnat, došlo na nějaké zakončení a standardní situace. Ale nějaký efekt na změnu stavu to nemělo. Vyšlo to až ve druhé minutě nastaveného času. To už domácí hanácký tlak neustáli a po centru zleva srovnal hlavou Beneš.

"S bodem ze zápasu, který šel výsledkově celou dobu proti nám, musíme být spokojení. Mladá Boleslav navíc prokazuje v posledních zápasech zlepšení. Jsem velmi nespokojený s předvedenou hrou v prvním poločase, kdy jsme hráli lehkovážně, alibisticky, nebyli jsme běžecky aktivní. Už v Českých Budějovicích jsme do utkání vstoupili strašně vlažně, soupeř toho akorát nevyužil. V první půli nám scházelo úplně všechno, pak nám ale pomohla změna rozestavení na tříobráncový systém a poločasová střídání. Potom už naše hra měla parametry. Vytvořili jsme si tlak a jsem rád, že se nám podařilo vyválčit bod," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 4. Fulnek – 92. Beneš. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Pečenka. ŽK: Ladra – Navrátil.

Ml. Boleslav: Šeda – Suchý, Šimek, Karafiát – Pech, Matějovský, Mareček, Fulnek – Ekpai (55. Stránský), Ladra (84. Donát), Skalák (55. Žitný). Trenér Pavel Hoftych.

SK Sigma: Trefil – Chvátal (46. Sláma), Beneš, Pokorný, Zmrzlý – Navrátil, Breite (70. Šíp), Ventúra (60. Greššák), Zifčák (46. Spáčil) – Růsek, Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články