Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Boj v Děčíně BK REDSTONE úspěch nepřinesl

Boj v Děčíně BK REDSTONE úspěch nepřinesl

foto: Petr Pelíšek

16. 02. 2022 - 23:18

Další dramatické střetnutí proti Děčínu odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ve čtvrtém kole nadstavbové části Kooperativa NBL. Na vítězství to ani tentokrát nestačilo. Na severu Čech prohráli 84:92, přestože ještě tři minuty před koncem ztráceli jen čtyři body.

Válečníky poslal hned na začátku utkání šesti body Pomikálek, větší ztrátu ale hráči Olomoucka nepřipustili a po čtyřech minutách Kněževičem srovnali na 8:8. O dvě minuty později po koši Sehnala dokonce poprvé vedli, a přestože domácí dokázali odpovědět, drželi bodově s favoritem krok. V závěru čtvrtiny měli Hanáci dokonce k dispozici poslední střelu, periodu však těsně prohráli 20:21, protože trojka Halady padla až po čase. Také na tento úder ovšem celek BK REDSONE dokázal odpovědět a rychle se vrátil do kontaktu a po střele Tomsicka i do vedení 27:26. Od 15. minuty byli o kousek lepší domácí, kteří přitlačili v obraně i útoku a díky tomu se propracovali k příznivému výsledku 46:41 po dvaceti minutách.

Olomoucku nevyšel ani začátek druhého poločasu. Po přihrávkách Šišky domácí proměnili dvě trojky a hosté brali za stavu 44:54 oddechový čas. Zásluhou zvýšené aktivity Tomsicka sice BK REDSTONE stáhl manko na dva body, děčínští basketbalisté se i tak ve vedení udrželi. Do poslední desetiminutovky hostující mužstvo vstupovalo za nepříznivého stavu 65:71.

V závěrečné části Olomoucku pomohla nesportovní chyba Svobody, po které hosté snížili na 70:72 a měli dokonce šanci skóre otočit. Střela Tomsicka ale skončila na obroučce a když se zpod koše několikrát po sobě neprosadil Kněževič, nabrali rychle ztrátu devíti bodů. Z té sice ještě pět bodů umazali, v závěrečných minutách ale nenašli potřebný recept na chytrou hru soupeře.

„Diváci, kteří přišli, určitě nelitovali. Oba týmy hrály naplno a odvedly dobrou práci. Hodně bodů dali pivoti, to se docela povedlo. Ale právě zpod koše jsme v klíčových okamžicích neproměnili několik střel a ty rozhodly o tom, že nám zase kousek chyběl. Nepůsobili jsme jako tým, který dokázal pouze třikrát v sezoně vyhrát, ale za to se body do tabulky nedávají,“ řekl trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

Další články