Zde může být vaše reklama.

Začíná FORTUNA:LIGA 1. kolo: Derby na start - Sigma jede do Ostravy

1. kolo: Derby na start - Sigma jede do Ostravy

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2022 - 16:00

Docela ostrý strat do nového soutěžního ročníku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc. Zápas první kola FORTUNA:LIGY hrají poslední červencovou sobotu v Ostravě proti Baníku, výkop je v 16.00.

Sigma během letní pauzy řádně odměnila kádr. V klubu skončili Roman Hubník, Kryštof Daněk, Martin Hála, Michal Vepřek, Tomáš Zahradníček, Jakub Yunis, Jan Stejskal, Radek Látal a Pablo González, do druholigového béčka byli přesunuti Jiří Spáčil a Patrik Slaměna. Místo nich jsou v kádru Tomáš Digaňa, Lukáš Vraštil, Filip Zorvan, Denis Ventúra, Martin Košťál a Jan Vodháněl, ti přišli odjinud, z béčka byl přeřazen do áčka Štěpán Langer, z hostování ve Vlašimi se vrátil Tomáš Zlatohlávek. Vše nové tedy bylo přes přípravu nutno sehrát. Jak se to povedlo, to ukáže start ligového ročníku

A ten Hanáci nemají jednoduchý. Začínají v Ostravě s Baníkem, pak mají doma Zbrojovku Brno a jednou na Spartu. „Výsledkově jsme měli na přípravu vyšší nároky, porážek bylo poměrně dost. Byli jsme ale ve stavu zkoušení, do kádru přišlo hodně nových hráčů, pro které není jednoduché rychle nabrat naše herní nároky. Zvolili jsme náročný styl přípravy, v některých zápasech se to projevilo. Věřím, že to bude ku prospěchu v sezoně, což je pro nás klíčové. Snad to ukážeme již v sobotním utkání proti Baníku,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Jsem přesvědčen o tom, že mužstvo je připravené. Mám z něho velmi dobrý pocit. Našim hlavním cílem by měla být schopnost dosahovat konzistentnějších výkonů. V loňské sezoně nás potkalo období, kdy jsme byli schopni hrát velmi dobrý fotbal, za který jsme byli bodově odměněni, na druhou stranu jsme odehráli i špatné zápasy. Stálost výkonnosti nebyla na vysoké úrovni,“ podotkl.

Sigma nepůjde do startu ligy kompletní. Na marodce jsou Martin Košťál, Tadeáš Stoppen a Štěpán Langer.

Baník jde do nové sezony s kouče Pavlem Vrbou. „Mužstvo bylo vhodně doplněno. I o hráče, kteří se vrátili z hostování. Někteří z nich mají hodně blízko k tomu, aby nastoupili v sobotu v základu. Možná na jednom postu ještě budeme pracovat, takže nebudu ještě tvrdit, že vše je uzavřeno a skončeno. Ale cíle jsou jasné. Postoupit do finálové skupiny, a pak se můžeme bavit o dalších cílech,“ uvedl trenér, který byl u posledního ostravského mistrovského titulu.

Utkání FC Baník Ostrava versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 30. července od 16.00 (rozhodčí Zbyněk Proske – Jan Paták, Radek Kotík).

Pravděpodobné sestavy

Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Takács, Fleišman – Kaloč, Tetour – P. Jaroň, Kuzmanovič, Šehič – Tijani. Trenér Pavel Vrba.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články