Lanýžové degustační menu

Roman Paulus v Olomouci otevřel kantýnu jednadvacátého století

Roman Paulus v Olomouci otevřel kantýnu jednadvacátého století

foto: Lukáš Blokša

10. 11. 2021 - 14:25

Stylová, moderní, v hezkém prostředí, s usměvavým personálem a výborným a nápaditým menu. Tak má vypadat kantýna pro jednadvacáté století. A přesně takovou se rozhodl v Olomouci, v nově postavené budově Envelopa Office Center, otevřít michelinskými hvězdami ověnčený kuchař Roman Paulus. Před několika týdny své nové Bistro Paulus otevřel a snaží se uspět s neotřelým konceptem novodobé kantýny.

Paulus ve svém umění kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které během svého působení v kuchyních po celém světě nabral. Vše chce mít jednoduché, ale precizní. V bistru tak návštěvníky čeká na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně pak stojí prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v pohodovém prostoru. Není na to sám, šéfkuchaře v novém podniku mu dělá dlouholetý spolupracovník Petr Stoklásek.

Bistro vzniklo v rekordním čase. "Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř," zve k návštěvě Paulus.

Co podnik nabízí?

Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi v 7:30 ráno, oběd je s výberem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů k dispozici mezi 11. hodinou a půl třetí. Celý den pak mohou až do půl páté odpoledne zamířit zákazníci za snacky, sendviči, dezerty, zákusky, kvalitní kávou, případně výběrem domácích čajů, limonád nebo i na další nealko i alko sortiment. Bistro nabízí i produkty sebou, například zavařené skleničky s trhanými masy, paštikami, škvarky.

Večery a víkendy mají patřit zážitkovým kurzům vaření, degustačním večeřím nebo soukromým akcím. Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti - Lobster Catering by Roman Paulus. 

Další články