Na olympiádu do Paříže jedou i sportovci z olomoucké univerzity
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
28. 12. 2019 - 12:00
Dnes si představíme výborný recept na zadělávanou kapustu. Už jen u čtení ingrediencí a postupu při přípravě se vám budou sbíhat sliny.
750 gramů vepřového plecka, 1 hlávka kapusty (0,8-1 kilogram), 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1-2 brambory, 2-3 lžíce zásmažky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2-4 stroužky česneku
Nejprve si omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno.
Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na ni cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Výsledek osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka.
Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí, abychom ho stále dusili, ale nevařili.
Opranou kapustu si mezitím nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno společně dáme do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
Uvařenou kapustu následně přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.
Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
Olomouc – O čtyři samce a čtyři samice se rozrostlo v minulých dnech stádo sobů polárních v…
Loštice – Oblíbené olomoucké tvarůžky, jedinečný aromatický sýr populární doma i ve světě, jsou na…
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…