Olomoucký arcibiskup předsedou České biskupské konference
Ve zkráceném plenárním zasedání byl včera v Olomouci zvolen předseda České biskupské konference.…
14. 04. 2019 - 06:14
Guláš má tu výhodu, že se musí umět uvařit, a záleží na kuchaři a ne na tom, kolik hvězdiček má hospoda. Kdy jste byli naposledy v jídelně v Senimu?
To je totiž něco: jídelnička jako vymalovaná, přezdívaná „chrám olomoucké gastronomie“, nabízí guláše hned dva. A jsou výborné, masíčko se rozpadá na jazyku a ten, kdo je vaří, ví, co dělá. Pravda, s designem se tady příliš nemažou, ale jakmile k němu přivoníte a jakmile jej ochutnáte, zatoužíte po druhém, a potom po třetím, protože to doopravdy stojí za to cestu. Pokud připočteme - s ohledem na polední špičku! - veskrze milou a sympatickou obsluhu (blonďatá prsatá), pak zážitek ze Senima prostě nemá chybu. To tím spíše, že podobné jídelny (Globus, Česká kuchyně v OC Haná…) se obvykle naším hodnocením propadaly až na samotné dno. Pro pořádek: Senimo nabízí guláše hned dva; klasický hovězí, a pak skvost se jménem „Senimo guláš“. Doporučujeme, běžte tam, neprohloupíte. Mají ho dost a klidně si můžete dát i dva.
Celková chuť *****
Maso ****
Omáčka *****
Knedlíky/chléb ****
Design jídla **
Pálivost ****
Vůně *****
Rychlost *****
Obsluha *****
Doporučujeme?
Ano!
Vlastimil Blaťák
Ve zkráceném plenárním zasedání byl včera v Olomouci zvolen předseda České biskupské konference.…
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
Chválkovická hospůdka Na Hřišti je vyhlášená grilovanými dobrotami a přes léto to tam žije. Guláš,…
Přesně v 19 hodin vzplála na olomoucké Pevnůstce letošní čarodějnice a začala "filipojakubská noc".…
Rusko-ukrajinský restaurant Zina v Olomouci na Kollárově náměstí je jediný v České republice, který…
Dovolená na jachtě nemusí být jen pro extrémně movité klienty. Sezóna se už dávno rozeběhla, lodě v…