Zde může být vaše reklama.

Boj o poháry začíná Fotbalisté SK Sigma rozehrají semifinále v Hradci

Fotbalisté SK Sigma rozehrají semifinále v Hradci

foto: Petr Pelíšek

03. 05. 2024 - 15:03

Po základní části osmé místo a následuje boj o evropský pohár. Fotbalisté SK Sigma Olomouc rozehrají semifinále Skupiny o Evropu ve FORTUNA:LIZE nedělním duelem v Hradci. Odveta se pak uskuteční o týden později na Andrově stadionu.

Hanáci nesplnili předsezónní cíl, tedy skočit v první šestce, ale dojem ještě můžou napravit. Stačí k tomu relativně málo – zvládnout play-off v boji o účast v evropském poháru. To Sigma zahájí v neděli v 15 hodin v Hradci Králové. „Začíná nám nová soutěž. Je to tak trochu dárek toho aktuálního systému soutěže. Očekávám, že každý toho dárku bude chtít využít a budeme se rvát o to, abychom právě my byli tím jedním týmem ze čtyř, který si zaslouží hrát finále o evropský pohár,“ řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma. „Zejména v domácích podmínkách je Hradec velmi nebezpečný. Jsou tam zarputilí hráči, také standardní situace mohou hrát důležitou roli. Uznáváme sílu soupeře. Ve střední skupině ale všechno skončilo v nějakých čtyřech bodech. Takže si myslím, že tam není žádný jasný favorit,“ podoktl.

Sigma bude postrádat Lukáše Juliše, nejlepší střelec týmu v této sezoně má stopku za čtyři žluté karty.

„Olomouc drží svůj systém, kterým se prezentovala už za trenéra Jílka. Proti Spartě hrála v rozestavení pět tři dva, uvidíme, zda ho použije i proti nám. Chybějícího Juliše nejspíš nahradí Zifčák, který bude chtít ukázat, že do sestavy patří, takže nepočítám, že by to pro soupeře mělo být nějaké velké oslabení. Současně chci připomenout, že jsme Sigmu v letošním ročníku ještě neporazili. Doma jsme s ní prohráli, na Maltě i na jaře jsme s ní remizovali, takže je nejvyšší čas vyhrát,“ řekl asisten trenéra Hradce Stanislav Hejkal.

Zápas FC Hradec Králové versus SK Sigma Olomouc začne v neděli 5. května v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Marek Radina, asistovat na pomezí mu budou Radek Kotík a Stanislav Pochylý.

Jak nastoupí:
Hr. Králové: Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Horák - Čmelík, Pilař - Hais. Trenér David Horejš.
SK Sigma Olomouc: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Vraštil, Uriča - Fortelný, Vodháněl, Breite, Ventúra, Zorvan - Zifčák. Trenér Jiří Saňák.

Další články